PROFİTEROL



Malzemeler:

Hamuru için
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125gr margarin
  • 3 adet yumurta
İç kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Öncelikle iç kremasını hazırlamanızda fayda var, siz hamuru yaparken soğumuş olur. Kremanın bütün malzemelerini tencereye koyun, kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Profiterol topları için suyu ve margarini tencereye koyup, eritin. Eriyince üzerine unu koyup devamlı karıştırın. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın, biraz soğumasını bekleyin.
Yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirin. Yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde dizin (ben biraz daha büyük yaptım topları).
Hamurlar kabardığı için aralıklı dizmenizde fayda var. 170derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
Pişme sırasında fırının kapağını açmayın, hamurlarınız sönebilir.
Çikolata sosu 2 su bardağı süt ile pişirin, kaynayıp kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Toplar pişip soğuduktan sonra içlerini krema ile doldurun.

Çikolata sosunu servis yaparken üzerine dökmenizde fayda var, çikolata sosu döktükten sonra uzun süre bekletirseniz toplar yumuşar.

Afiyet olsun...

DEMET'E VEDA



Bugün arkadaşımız Demet işten ayrıldığı için öğle tatilinde kendi aramızda küçük bir parti yaptık.
Kekler, börekler, tatlılar hepsini bi güzel yedik.
  • Nurten'den patatesli börek (Kendisinin fotoğrafını çekmeye fırsatımız olmadı :)
  • Aycan 'dan müthiş kabarmış pofudukkk kek
  • Burcu'dan brownie
  • Filiz'den sodalı börek
  • Ayşe'den arpa şehriye salatası
  • Benden profiterol (resmini daha sonra koyacağım)
  • Sevilay'dan içecekler
Demetcim, yolun açık, şansın bol olsun.

MISIRLI BARBUNYA SALATASI


Arkadaşım Aycan'ın yaptığı çok güzel ve renkli bir salata. İçerisine isterseniz közlenmiş kırmızı biber de koyarak, salatanızı daha da renklendirebilirsiniz :)

Malzemeler:
  • Küçük boy konserve mısır
  • 500gr Konserve barbunya veya evde kuru barbunyanız varsa sizde haşlayabilirsiniz
  • Yarım şişe salatalık turşusu
  • 5 ad. orta boy haşlanmış havuç
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
  • Zeytinyağı, limon ve tuz
  • İstenirse közlenmiş kırmızı biber de koyulabilir.
Yapılışı :
Havuçlar küp küp doğranıp, haşlanır. Salatalık turşusu halka halka doğranır.
Barbunyayı evde haşlayacaksanız suyuna bir çay kaşığı yağ koyarsanız barbunyaların rengi daha güzel olur.
Bütün malzemeler karıştırılır. En son z.yağı, limon ve tuz eklenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Veee huzurlarınızda annemin yaprak sarması.....
Çalışan bayan olarak dolması sarmak biraz zor oluyor, annemde çok güzel incecik sarmış sağolsun.
Çerez gibi yedik bitirdik dolmaları, size de fotoğrafı kaldı :)

BARİLLA PESTO SOSLU MAKARNA



PESTO SOSLU MAKARNA

Malzemeler
* 1 paket barilla makarna
* 1adet barilla pesto sos

Makarnaları paketin üzerinde yazdığı süre kadar haşlayıp süzüyoruz, süzdükten sonra hiçbirşey eklemeden pesto sosu üzerine döküp karıştırıyoruz. 1 adet pesto sosu 1 paket makarna için bence yeterli geldi.
İstenirse servis yapılırken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

BARİLLA EĞİTİMİ


Şirketimin düzenlediği Barilla eğitimine katıldık. Eğitim Hobimle mutluyum lezzet okulundaydı.
Önce makarna nedir, kalite makarna nasıl anlaşılır, Barilla makarnaları nasıl üretiyor, Barilla'nın tüm ürünlerini öğrendik.


Sonra İtalyan aşçımızın yaptığı makarnaları afiyetle yedik. Benim favorim Barilla'nın yeni donuk makarnaları. Özellikle de Provolon peynir dolgulu Fagottini makarnasına bayıldım. Ama sadece catering ürünler satan marketlerde satılacakmış. 

 Çok eğlendik, bol bol fotoğraf çektik.


Bende ertesi gün pesto sos alıp hemen makarna yaptım evdekilere :)
Kendi makarnaım fotoğrafını sonra koyacağım.

HAMSİ BUĞULAMA



Malzemeler:

  • 1 kg Hamsi
  • 2 kuru soğan
  • 1 patates 
  • 1 domates
  • Maydanoz
Hamsiler ayıklanıp, temizlenir. Soğan, patates soyulur, domatesle beraber halka şeklinde doğranır.
Doğranan soğanların yarısı hepsinin altına dizilir. Üstüne hamsiler dizilip, diğer malzemeler üstüne dizilir, maydanozlarda koyularak, 170 derece fırında pişirilir.

MANTI MAKARNA

Malzemeler
* 1paket (500gr) mantı makarna
* 500 gr kıyma
* 1büyük soğan
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* Yoğurt, sarımsak

Soğanı küp küp doğrayalım veya robotto doğrayabiliriz. Soğanın üzerine tuz, karabiber, kırmızıbiber koyup ovalım. Kıyma ile yoğuralım. En zahmetli bölümü mantı makrnaları doldurması :), biraz zaman alıyor.
Makarnaları doldurduktan sonra kaynamış suda haşlayalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ekleyebilriz.
Benim gibi hamur açmayı bilmeyenler için süper bir mantı oluyor :)

YILBAŞI SOFRAMIZ

Yılbaşında evdeydik, ailece yemek yedik, sohbet ettik.
Soframızdan birkaç fotoğrafı paylaşmak istedim.

* Patlıcan Salatası
* Çerkez tavuğu
* Zeytinyağlı lahana dolması
* Rus salatası
* Fava

İç pilav ve hindi

Son olarak da kütük pastamız.