TRİLEÇE

Trileçe ilk dışarda yemiştim, çok beğendim, çok hafif değişik bir tatlı.
Sonra instagramda bu tarifi gördüm, çok kez yaptım, evdekiler bayılıyor.
Tereddütsüz deneyebileceğiniz bir tarif, yapımı zor gibi görünebilir ama hiç öyle değil.



Malzemeler : 

* 5 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Yarım çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Şerbeti için :
* 2 paket krema (400ml toplam)
* 1 su bardağının 3/2 si kadar toz şeker
* 4 su bardağı süt

Üzeri için:
Ben toz meyve soslarından alıp pişirdim

Yapılışı :
Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akları ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır (iyice köpürecek). Daha sonra sarıları ilave edilip karıştırılır (mikser kullanmayın, yumurta akları sönmesin). Sıvıyağ, su, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Yağlanmış borcama (ben kare büyük borcam kullanıyorum) döküp, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Pişince üzeri pembeleşiyor, kürdanla kontrol etmenizde fayda var. Çok kabarmadıysa endişe etmeyin şerbeti dökünce kabaracak.
Kek soğuduktan sonra kürdanla delikler açın. Bir tencereye süt, krema ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar ısıtın, ılık olması yeterli, çok sıcak olmasın.
Sütlü karışımı kekin üzerine dökün.
Meyve sosunu pakette yazdığı gibi hazırlayıp soğuduktan sonra kekin üzerine dökebilirsiniz.