10 Kasım 2011 Perşembe
KAYA ÇİKOLATA (ROCHES)
Malzemeler :
- 250gr fındık
- 400gr küvertür çikolata (sütlü veya bitter)
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Fındıkları yağlı kağıt serili tepsiye yayın. Yarım su bardağı suyun içerisine pudra şekerini koyup, eriyene kadar karıştırın. Fındıkların üzerine kaşıkla dökün, 150 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika kavurun.
Küvertür çikolatayı benmari usulü eritin. Ben hem küvertür, hem sütlü çikolata kullandım. Fındıklar oda sıcaklığına gelince çikolatadan azar azar 3-4 fındığın üzerine döküp, kaşık yardımıyla gelişigüzel şekillendirin. Buzdolabında 20 dakika bekletip, çikolataları afiyetle yiyebilirsiniz. Ben üzerlerine beyaz çikolata eritip, kaşıktan akıtarak süsledim.
Not : Benmari tencerede kaynayan suyun üzerine 2. bir kap koyularak eritme yöntemidir. Benmaride püf nokta, tenceredeki su 2 parmak yüksekliğinde olmalı ve koyduğunuz 2.kap suya değmemelidir.
Çikolatalar muhteşemmm...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevdiklerinizle güzel bir haftasonu geçirmenizi dilerim, sevgiler.
Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilSize de güzel bir hafta sonu dilerim.
Sevgiler.
bende istiyorum bunlardan.. çok güzel görünüyorlar ya.. hemde bütün fındıklı...
YanıtlaSilYaparım sanada şekerim, oğlunla beraber yersin :)
YanıtlaSilBol fındıklı,bol çikolatalı şahane mamalar olmuşlar :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Mutlu haftalar diliyorum..
Saol canım teşekkürler.
YanıtlaSilSanada mutlu haftalar.
Sevgiler.