11 Eylül 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



Zeytinyağlı yemekleri çok severim, birde bol domatesli olunca...
Mümkün olsa her yemeği zeytinyağlı yaparım, kıymalı yapmam. Ama gelin görün ki bizim evde 2 et obur var, babası ve kızı.
Durum böyle olunca iki onların sevdiği, bir benim sevdiğim yapılıyor :( 

Malzemeler:
© 3 adet patlıcan
© 2 orta boy soğan
© 3 diş sarımsak
© 3 domates
© ½ çay bardağı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı domates salçası
© Tuz
© 2 kesme şeker

Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin bir kaba koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı tuz serpip 15-20 dakika bekletin.
Soğanları küp küp doğrayın, zeytinyağı ile soteleyin. Soğanların üzerine salçayı ve yine küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin.
Suyunu süzüp, yıkadığınız patlıcanları, sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave edin, ½ çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pişirirken suyunu kontrol edin.
Zeytinyağlıları 1 gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti çok daha güzel olur.

Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Çok severim.Etin yanına mutlaka sebze gerekir.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, sebze daha çok tercih ederim:)

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık....
    çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. bol domatesli harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım patlıcan yemeklerine ,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Yorum bırakan elleriniz dert görmesin:)
    Çooook teşekkür ederim blogcanlarım

    YanıtlaSil
  8. Ela'cım iadeyi ziyarete geldim.Patlı
    canın her haline aşığım desem yeridir:)))Çok sık yaparım silkmesini
    ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Patlicanin her türlüsü makbulümdür, ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Hafif ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil