8 Kasım 2012 Perşembe

ÇAYLI KEK



© 3 yumurta
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 su bardağı güzel demlenmiş soğuk çay
©  1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
© 2,5 su bardağı un
© 1 paket kabartma tozu
©İsteğe göre ceviz, fındık koyabilirsiniz.

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çayı ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu, kabartma tozunu, ceviz veya fındık koyacaksanız ekleyin. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Not: Keki fırına koyduktan sonra iyice kabarana kadar fırının kapağını açmayın, kekiniz söner.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. oooo ne güzel kabarmış, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. nurten güven9 Kasım 2012 01:17

    Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor,bu tarifi mutlaka deneyeceğim,kek konusunda biraz şansızım ama...bakalım benim yaptığım nasıl olacak.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Nurtencim sen herşeyi çok güzel yaparsın, çok güzel olacaktır senin elinden de sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Uzun zamandır yapmadığımı hatırladım teşekkür ederim ben bol tarçınlı severim:) ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tüm kek çeşitlerini çok severim çaylı kekide tek geçerim.Ellerine sağlık yanında açık bir çayda alabilirmiyiz.Çokda güzel kabarmış,tariflerini severek takip ediyoruz.

    YanıtlaSil