4 Kasım 2012 Pazar

EKSTRA ISLAK KEK


İş arkadaşım Aslı'dan aldım kekin tarifini.
Browinie kıvamında süper bir tarif, bu haftayı kek haftası ilan ediyorum. Elimdeki kek tarif stoğu kabardı, bu hafta onları yayınlayacağım.
Herkese güzel haftalar dilerim. 


Malzemeler :
© 4 yumurta
© 1 su bardağı şeker
© 1 su bardağı un
© 4 yemek kaşığı süt
© 3 yemek kaşığı kakao
© 2 su bardağı un (yaklaşık)
© 1 paket toz çikolata sos (toz olarak kek hamuruna koyulacak)
©  ½ çay bardağı z.yağı
© 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
© 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için :
© 1,5 su bardağı süt

Üzeri için
© 1 paket krem şanti (sade veya kakaolu isteğinize göre)
© 1 çay bardağı süt


Keki için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve zeytinyağını ilave edin, çırpın.
Son olarak toz malzemeleri (un,vanilya,kabartma tozu, çik.sos,kakao) ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek pişerken şantiyi çırpın, dolapta bekletin.
Kek ılıyınca süt ile her tarafını ıslatın.
Kek iyice soğuyunca şantiyi üzerine dökün, düzeltin.

Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. çok çok güzel bir kekti.. çikolata severler için süper bir lezzet. herkese şiddetle tavsiye ediyorum.. ayrıca yapımı da çok kolay.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Süper gözüküyor,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Toz puding ya da çikolata sosu galiba kekin tadını yoğunlaştırıyor.Bende çok kullanıyorum, hatta değişik aromalı toz pudinglerde çok hafifi oluyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bencede hem tadını yogunlaştırıyor hemde yumusak olmasını saglıyor. Tşekkürler

      Sil
  5. Off bitirdin beni burda..:))
    O dilim için delirdim resmen..:))
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil