23 Kasım 2012 Cuma

TAVUK ŞİNİTZEL

     
Malzemeler (4 kişi için) :

© ½ kg tavuk göğsü
©2 yumurta
© 1 kase galeta unu
© Tuz

© Kızartmak için sıvıyağ

Tavuk göğüslerini enine keserek inceltin.
Yumurtaları genişçe bir kaseye kırın, tuz ekleyip çırpın. Sıvıyağı kızartma yapacağınız tencereye koyun ve yağın iyice kızmasını bekleyin.
Tavuk göğüslerini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartın.

 Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık,ben ne zaman yapsam benim şinitzellerim çok sert oluyor neden acaba?

    YanıtlaSil
  2. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Aycancım, galeta unu fazla olabilir, pişme süresine dikkat etmende de fayda var. Sevgiler.

    YanıtlaSil