27 Aralık 2012 Perşembe

AĞLAYAN PASTA




Malzemeler :

(Fincan yazdıklarım türk kahvesi fincanı)
© 4 yumurta
© 3 fincan toz şeker
© 3 fincan un
© 1 fincan süt
© 1 fincan sıvıyağ
© 3 çorba kaşığı kakao
© 1 paket vanilya
© 1 paket kabartma tozu

Islatmak için
© 1 su bardağı süt

 Üstü için:
© 2 poşet krem şanti
© 1,5 su bardağı süt

 © 1 paket çikolata sosu
© 2 su bardağı süt

Kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın, karışıma ilave edin. İyice karışınca, kek kalıbına döküp, önceden 170 derece ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Keki fırından çıkarınca sıcakken1 su bardağı soğuk sütü her yerine dökün, soğumaya bırakın.

Şantiyi süt ile çırpın. Kek iyice soğuyunca üzerine sürün.

Çikolata sosu pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca şantinin üzerine dökün.

 Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Bu kadar hafif bu kadar lezzetli birşey yediğimi hatırlamıyorum.Çay davetlerinin vazgeçilmezi bence
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. en sevdiklerimden:)günaydın..

    YanıtlaSil
  3. Ama ben bunu çok severim,yalnız bnim tarifim 0 yağ.Tavsiye ederim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. Pastayı yedikten sonra herkesin yüzü gülüyor bence:) ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hala yapamadım şu pastayı, çok da seviyorum üstelik, bugün arkadaşta yedim, harikaydı, sizinki de çok güzeldir eminim :) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Aycan arkadaşıma katılıyorum, inanılmaz lezzetli bir pastaydı.. Elerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  7. Yurdumun o güzel ağlayan pastasııı :)

    Mutlu seneler ...

    YanıtlaSil
  8. Yurdumun o güzel ağlayan pastasııı :)

    Mutlu seneler ...

    YanıtlaSil