Malzemeler :
(Fincan yazdıklarım türk kahvesi fincanı)
©
4 yumurta© 3 fincan toz şeker
© 3 fincan un
© 1 fincan süt
© 1 fincan sıvıyağ
© 3 çorba kaşığı kakao
© 1 paket vanilya
© 1 paket kabartma tozu
Islatmak için
© 1 su bardağı süt
© 1,5 su bardağı süt
Kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı
ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu ayrı
bir kapta karıştırın, karışıma ilave edin. İyice karışınca, kek kalıbına döküp,
önceden 170 derece ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar
pişirin.
Keki fırından çıkarınca sıcakken1 su bardağı soğuk sütü
her yerine dökün, soğumaya bırakın.
Şantiyi süt ile çırpın. Kek iyice soğuyunca üzerine
sürün.
Çikolata sosu pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca
şantinin üzerine dökün.
Bu kadar hafif bu kadar lezzetli birşey yediğimi hatırlamıyorum.Çay davetlerinin vazgeçilmezi bence
YanıtlaSilEline sağlık
en sevdiklerimden:)günaydın..
YanıtlaSilAma ben bunu çok severim,yalnız bnim tarifim 0 yağ.Tavsiye ederim,sevgilerle.
YanıtlaSilPastayı yedikten sonra herkesin yüzü gülüyor bence:) ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilhala yapamadım şu pastayı, çok da seviyorum üstelik, bugün arkadaşta yedim, harikaydı, sizinki de çok güzeldir eminim :) sevgilerimle...
YanıtlaSilAycan arkadaşıma katılıyorum, inanılmaz lezzetli bir pastaydı.. Elerine sağlık cnm
YanıtlaSilYurdumun o güzel ağlayan pastasııı :)
YanıtlaSilMutlu seneler ...
Yurdumun o güzel ağlayan pastasııı :)
YanıtlaSilMutlu seneler ...