4 Aralık 2012 Salı

HAMSİ TAVA


 Hem hafif, hem leziz bir hamsi tarifi

Malzemeler:

© 2kg. ayıklanmış hamsi (2 kg dan 3 tava çıkıyor)
© Mısır unu
© Tuz
© Tavayı yağlamak için sıvıyağ
© Düz ve genişçe bir tava ve düz bir kapak J

 Tavayı 1 çorba kaşığı yağ ile yağlıyoruz. İyice yıkayıp tuzladığımız hamsileri mısır ununa bulayıp, tavaya aynı yönde sıkı sıkı diziyoruz. Orta ateşte altını 15 dakika pişiriyoruz. Kapak yardımıyla şeklini bozmadan çevirip diğer tarafını da 15 dakika pişiriyoruz.

Not: Mısır unu bol olsun, hamsileri sık dizin ki dağılmasın.

Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Çok seviyorum balığı ama pişirirken birde ev kokmasa. Nefis görünüyor eline saglık Ela. 

    Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kokuyor ama her güzelin bir kusuru vardır :)))

      Sil
  2. Hamsiyi çok severim hele hamsi tava olursa dahada çok severim.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hamsi tava uyyy.. harika görünüyor.. ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor, tadına eminim doyulmaz...balık aşeren biri olarak hamsiyi tava olarak yemenin tadı başka, ELLERİNE SAĞLIK...SÜPER...SÜPER...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.afiyet al olsun.sevgler.

    YanıtlaSil
  6. ohhhh süper süper süper:)
    yanına bi salata bide taze ekmek :)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. ayıklamasından nefret ederim ama yemesine bayılırım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. ayıklamasından nefret ederim ama yemesine bayılırım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil