Malzemeler :
©
2 su bardağı pirinç
©
1 orta boy soğan© 1 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
© 2 çorba kaşığı kuş üzümü
© Yarım çay kaşığı tarçın
© Yarım çay kaşığı yenibahar
© Tuz
© Sıvıyağ
© 3 su bardağı su
Pirinci yıkayın, suyu süzülsün. Soğanı ufak küp şeklinde doğrayın.
Sıvıyağ ve soğanı tencereye koyun, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine pirinç , fıstık, üzüm, tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin, kavurun.
Suyunu ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Pilavın suyu kaynayana kadar orta
ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık çok severim sıcak sıcak yemeyi
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil