Malzemeler :
*1,5 paket etimek
*Yoğurt (normal yoğurdun içerisine biraz süzme yoğurt
koyabilirsiniz)*Mayonez
*4 yumurta
*Dereotu
*Yeşil soğan (isteğe bağlı)
Öncelikle yumurtaları haşlayın.
Gördüğünüz büyük borcama 1,5 paket etimek kullandım,
yoğurdu göz kararı koydum, bittikçe ekledim. Yoğurdu bir kaseye koyun, yoğurdun
içine 2 yemek kaşığı kadar mayonez koyup çırpın. Etimekleri yoğurda batırıp borcama dizin, tek sıra olacak. Dizdiğiniz etimeklerin üzerine biraz yoğurt dökün, hem boşluklar dolsun, hem de etimekler güzelce yumuşasın.
Yumurtaları soyup sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları çatalla ezin. Beyazları minik minik doğrayın.
Dereotu ve soğanı da ince ince doğrayın ama karıştırmayın.
Etimeklerin üzerine sırayla dereotu, yumurta sarısı, yumurta beyazı, yeşil soğanı şerit şeklinde koyun.
Üzerini kapatıp 1 saat kadar dolapta bekletin.
Afiyet olsun.
eline sağlık tatlım nefis:))))
YanıtlaSilÇok hafif bir okadar lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
YanıtlaSilhem pratik hem hafif bir lezzet tarifi alıyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım , kahvaltılar için çok şık bir tarif:)
YanıtlaSilSunumuda çok güzel eminim tadıda öledir,Ellerine sağlık
YanıtlaSilmerhaba harika bi blog olmuş..ellerine sağlık..ayrıca tarifler de nefis görünüyor..
YanıtlaSil