Bir kısmını tahinli bir kısmını haşhaşlı yapmışlardı, ben tahini çok sevdiğim için tahinli favorim oldu.
Malzemeler :
*Yarım paket hazır baklavalık yufka
*1 su bardağı tahin*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
*1 çay bardağı toz şeker
*300 gr.dövülmüş iç ceviz
Üstü için:
100 gr. pudra şekeri
Tahin, şeker ve yağ karışımlarını derin bir kapta
karıştırıyoruz.Hazır baklava yufkamızdan geniş tarafı önümüzde olacak şekilde
alıyoruz. Karıştırdığımız harcı yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde
sürüyoruz. 2. yufkayı üstüne koyuyoruz harcımızı tekrar sürdükten sonra
cevizimizi serpiyoruz. Alt kısmından başlayarak sıkı bir şekilde sararak rulo
haline getiriyoruz. 3 parmak aralıklarla kesiyoruz.kestiğimiz parçaları tepsiye
diziyoruz.( karışımımız yağlı olduğundan tepsimizi kesinlikle yağlamıyoruz.) Bu
şekilde tepsimiz doluncaya kadar aynı işlem devam eder. 200 C lik fırında üstü
pembeleşinceye kadar pişirilir. Pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yine harika bir tarif yayınlamışsın
YanıtlaSilhem basit hem kolay hemde görüntü süper
ellerinize sağlık
çıtır çıtır mis gibi olur,elinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilÇıtır çıtır lezzetleri sevenler için ideal bir tarif afiyet şifa olsun...
YanıtlaSilBloğunu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim...
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Diğer tarifleriniz de çok anlaşılır ve pratik olmuş. Vakit buldukça takip edeceğim. Sağlıcakla..
YanıtlaSilÇıtır çıtır nefiss görünüyor canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Aldım bir tane:)