İftar sonrası için çok hafif ve leziz bir tatlı, muz yerine istediğiniz mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz.
Ben Saray Sarması yazdım ama Paşa Lokumu diye de geçiyor.
Malzemeler :
*1 Litre süt
*6 yemek kaşığı toz şeker*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt (Şantiyi çırpmak için)
*2 adet muz
*1 su bardağı hindistan ceviz
1 litre süt, şeker,un ve nişasta devamlı karıştırarak
pişirin.
Fırın tepsini ıslatıp, üzerine hindistan cevizini dökün.
Hindistan cevizinin üstüne muhallebiyi dökün. Dolapta
20 dk. soğutun.
1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt ile çırpın ve 15
dk dolapta bekletilip muhallebinin üzerine dökün, düzeltin.
10 dk. daha dolapta bekletin. Kare şeklinde kesip,
karenin kenarına muz koyun, ikiye katlayın.
Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilBloğunuzu çok beğendim sık sık ziyarete geleceğim...
Bana da beklerim...
Evet bu çok hafif ve çook güzel oluyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil