Malzemeler :
*1 adet
bütün tavuk (haşlanmış)
*2 yemek
kaşığı tereyağ
*3 yemek
kaşığı un
*3 su
bardağı süt
*Tuz
*Üzeri
için rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuğu
haşlayıp, etleri ayıklayıp, didikleyin.
Beşamel
sos için, tereyağı tencereye koyup eritin, unu ilave edip kavurun. Sütü yavaş
yavaş ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek kısık ateşte karıştırarak
pişirin, tuzu ilave edin.
Hazırladığınız
beşamel sosu tavuklara ekleyerek karıştırın.
200
derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine rendelenmiş kaşarı da ekleyerek tekrar fırınlayın, 10 dakika kadar
üzerinin kızarmasını bekleyin, fırından çıkarın.
Afiyet olsun.
hımm harika gözüküyor ;elinize sağlık
YanıtlaSilpratik ve güzel görünüşlü eline sağlık
YanıtlaSil