Malzemeler :
*2 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*2 su bardağı kaynar su
*Tuz
*2 adet haşlanmış havuç
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*1 su bardağı mısır
*5-6 adet salatalık turşusu
*1 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve olandan)
*5-6 dal taze soğan
*Maydanoz ve dereotu (isteğe bağlı)
*Yeşil zeytin (üzerini süslemek için)
Pirinci yıkayıp süzün.
Pilav tenceresine önce sıvıyağı sonra pirinci koyup biraz
kavurun, üzerine 2 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edip altını iyice kısın,
pişmesini bekleyin, suyunu çekip pirinçleriniz diri kaldıysa azar azar su ilave
edebilirsiniz. Her pirincin su çekme oranı farklı biliyorsunuz.
Ayrı kaplarda havuçları ve bezelyeyi haşlayıp süzün.
Havuçları küp küp doğrayın.
Kırmızı biber, salatalık turşusu ve soğanları da
doğrayın.
Bütün malzemeleri pişip soğuyan pirinç ile karıştırın.
İsteğe göre tekrar tuz ve sıvıyağ ilave edin.
Not:Bezelye ve havuç haşlamak yerine konserve
garnitürlerden kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
çok şık sunumlu güzel bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilgörsele dalıyorum tutun beni canım harika olmuş eline sağlık
YanıtlaSilkısmetlisin canım bir yorumdan iki tane çıktı :))
YanıtlaSilEvet valla, cuma bereketi :))) teşekkürler canım
SilAy harika bayıldım daha önce birkaç deneyip başarılı olamdığım bir salataydı .Bu sefer senin tarifle deneyeceğim.görsel mütiş eline koluna sağlık
YanıtlaSil