12 Kasım 2012 Pazartesi

PANNA COTTA





Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir İtalyan tatlısı Panna Cotta
Eşim uçakta yemiş çok beğenmiş, ilk hazır paketlerden alıp yaptım, sonra toz jelatin alıp evde kendim yaptım.

Malzemeler:
© 1 paket krema (200ml)
© ½ çay bardağı süt
© 1 tatlı kaşığı toz jelatin (pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz)
© 3 yemek kaşığı toz şeker
© 1 paket vanilya
© Süslemek için isteğinize göre meyve

Yapılışı:
Kase içerisine ½ çay bardağı sütü ve toz jelatini koyun, biraz bekletin.
Tencereye kremayı ve şekeri koyun, kaynamaya başlayınca, jelatini ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırıp 2-3 saat dolapta bekletin, kaseleri ters çevirmeden önce sıcak suya oturtun, tatlınız rahatça çıkacaktır.
NOT : Tatlıyı kaselere paylaştırırken sıvı gelebilir fakat dolapta bekledikçe kıvam alacaktır.


Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. eline sağlık arkadaşım, sabah sabah muhteşemmm görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. bende gittiğim restaurantlarda yerim ama evde denememiştim
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben bayılırım, çikolatalısına taparım.Elinize sağlık,narlı iyi fikirmiş.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    pratik ve bir okadar da şık bir tatlı:)

    YanıtlaSil
  6. aldığınız jelatin helalmi ben güvenip alamıyorum

    YanıtlaSil