18 Kasım 2012 Pazar

VİŞNELİ ETİMEK TATLISI



Daha önce etimek tatlısı yapmıştım, çok beğenmiştik. Bu sefer çok sevdiğim vişne ile denemek istedim.

© 1 paket etimek

Şerbeti için:
© 1,5 su bardağı toz şeker
© 1 kase vişne
© 1 su bardağı su
© 2-3 damla limon

Muhallebi için:
© 1 lt.süt
© 1 yumurta
© 6 yemek kaşığı toz şeker
© 6 yemek kaşığı un
© 2 yemek kaşığı mısır nişastası
© 1 paket vanilya

Üzeri için için:
© ½ paket kakaolu pötibör bisküvi

Öncelikle şerbeti yapalım, çekirdekleri çıkartılmış vişneleri rondodan geçirelim. Vişneler suyu ile birlikte 1 su bardağına denk gelecek, eksik olursa üstünü su ile tamamlayın. Vişneyi, 1 su bardağı suyu ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca limonu sıkıp ocaktan alın. Etimekleri borcama dizin, üzerine şerbeti dökün.
Muhallebisi için, vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyun. Devamlı karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip, ocaktan alın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Tatlı ılıyınca pötibör bisküviyi rondodan geçirip, üzerine serpin.

Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Mayhoş mayhoş,nefiss olmuştur..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Çok başarılıydı deneyen biri olarak herkese öneririm.Ellerine sağlık canim

    YanıtlaSil
  3. etimek tatlısını herzxaman çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım:) nefis görünüyor eşim pek sever bende sıksık yaparım her meyve ile:)

    YanıtlaSil
  5. merhaba canım,
    vişneli etimek tatlısı kulağa çok hoş geliyor, eminim tadı da nefistir, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık tatlı ve mayhoş lezzite bir arada çok severim:)

    YanıtlaSil
  7. hııım şimdi olsada yesek valla...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Ela'nın tarifleri, sütlü tatlılar favorim ve de vişne ve de onun o mayhoş tadı :)))
    Tatlınıza çok yakışmıştır. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil