Malzemeler
:
©
1 kg. dolmalık biber
© 2 su
bardağı pirinç© 4 adet büyük boy soğan
© ½ su bardağı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı kuş üzümü
© 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
© 2 tatlı kaşığı nane
© 1 yemek kaşığı toz şeker
© 1 çay kaşığı tarçın
© 1 çay kaşığı karabiber
© 1 çay kaşığı yenibahar
© 1 çay kaşığı kimyon
© 1 yemek kaşığı limon suyu
© Tuz
Soğanları doğrayın.
½ su bardağı yağı ve soğanları tencereye koyup pembeleşene kadar kavurun.
Kuş
üzümünü ve fıstıkları ekleyip, kavurun.
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin, pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun.
Baharatları,
şekeri, limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dolmalık biberleri
ayıklayıp, yıkayın.
Biberleri yaptığınız harç ile doldurun, ağzına kadar doldurmayın, üstünde boşluk kalsın.
Dik bir şekilde yan
yana dizin. Biraz zeytinyağı gezdirin, biberlerin yarısına kadar su ilave edip,
pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişince soğumasını bekleyip, buzdolabına
koyun.
Zeytinyağlıları 1
gece buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.
Elacım canım istedi valla,ne güzel görünüyor..
YanıtlaSilÇok severim ama çoktandır aklıma gelmemişti, iyi ki paylaştınız. Çok da güzel gözüküyorlar, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilZeytinyağlı dolma dolabımın vazgeçilmezidir,ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilBayılırım, ama bizim evde fıstıklı yapılmaz.Ama ben fıstıklıya da hayır demem,elinize sağlık.
YanıtlaSilçok severim çok.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilEla'cım iadeyi ziyarete geldim bayı
YanıtlaSillırım biber dolmasına ellerine sağlık sevgiler...
Teşekkür ederim hepinize. Sevgiler...
YanıtlaSil