21 Mart 2014 Cuma

HAVUÇLU MOZAİK PASTA



Malzemeler:

*500gr. petibör bisküvi
*8 tane havuç
*1,5 su bardağı toz şeker
*100 gr. tereyağ (eritilmiş)
*1 su bardağı kırık ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın

Havuçları rendeleyin, şekerle beraber tencereye koyup pişirin.
Havuçlar yumuşayınca ocaktan alın, ılıyınca erimiş tereyağı ve tarçını ekleyin.
Bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde kırıp ilave edin.
Cevizi ekleyin. Silikon bir kalıba karışımı boşaltıp kaşıkla bastırın.
1 saat kadar dondurucuda bekletin, üzerini süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık pastan nefis görünüyor..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. Böle kolay ,pratik tariflere bitiyorum hem güzel hem lezzetli hem şık.....
    E daha ne olsun,Ellerine sağlık

    YanıtlaSil