Ramazan'a çok güzel bir tarifle başlamak istedim. Bizim misafir sofralarında bol bol yaptığımz bir tarif. Annem (eşimin annesi) çok güzel yapar Hünkar Beğendiyi. Etleri kısık ateşte kendi suyuyla uzun bir süre pişirir ve zeytinyağı kullanır, lokum gibi olur.
Et Sote için :
© 500 gr. Yağsız kuşbaşı
© 4 büyük soğan
© Yarım tatlı kaşığı domates, Yarım tatlı kaşığı tatlı biber, Yarım tatlı kaşığı acı biber salçası
© 1 tatlı kaşığı soya sosu
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© Baharatlar (tuz,kimyon, karabiber, köri, yenibahar)
© 1 kesme şeker
Beğendi için :
© 4 patlıcan
© Yarım yemek kaşığı un
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 su bardağı süt
© 100 gr. Rendelenmiş kaşar
© Tuz
Sote için; doğranmış etleri çok kısık ateşte suyunu çekene kadar soteleyin. Soğanları minik küp şeklinde doğrayıp, 1 kaşık zeytinyağı ile kısık ateşte, etlerle beraber suyunu çekene kadar öldürün. Salçaları ve 1 çay bardağı su ilave edip, kaynatın. Son olarak soya sosu, baharatlar ve 1 kesme şeker ilave edin.
Beğendi için; patlıcanları yıkayıp, kurulayıp, üzerine birkaç kesik atarak fırında közleyin. Kabuklarını soyup, rondodan geçirin.
Unu 1 yemek kaşığı z.yağı ile devamlı karıştırarak pembeleştirin, patlıcanları ilave edin, kısık ateşte kıvama gelene kadar karıştırın. Sütü, kaşarı ve tuzu ilave edin. Kaşarlar eriyince altını kapatın.
Not: Et soteyi önceden hazırlayabilirsiniz ama beğendiyi servise yakın pişirmenizi tavsiye ederim, çünkü ısıtılınca kaşarlar kıvam kaybediyor.
Afiyet olsun.
2 yorum:
çok severim ellerine sağlık...
Hayırlı Ramazanlar...
www.birseninmutfagi.com
Hep yapmak isteyipde yapamadığım, ee bu tarif üstüne yapmak şart oldu
nefis gözüküyor
ellerinize ve emeğinize sağlık
Yorum Gönder