Kapuskayı görünce burun kıvırmayın, bakın okuyun ne kadar
faydası varmış.
Lahana B, C ve E
vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi
mineraller açısından zengin bir besin olan lahana,
kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen kimyasal bir madde içerir. Bol
miktarda arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi
güzelleştirdiğini, bol idrar söktürdüğünü, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri
idrarla dışarı attığını bildiriyor.Uzmanlar, sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamininin, mide ve
bağırsakların iç yüzeyini koruduğunu, oralardaki yaraların iyileşmesini
sağladığını da vurgulayarak, bu sebzenin, yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine
karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağı olduğunu
hatırlatıyor.
©
1 küçük lahana
©
200gr kıyma
©
2 soğan
©
1 kahve fincanı sıvıyağ
©
2 yemek kaşığı salça
(1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
kullandım)
©
1 tatlı kaşığı tuz
©
1 tatlı kaşığı pulbiber
©
1 çay kaşığı karabiber
Öncelikle lahanaları yıkayıp, ince ince doğrayın.
Soğanları küp küp doğrayıp,yağı tencereye koyup,
soğanlarıda ekleyerek kavurun. Üzerine salçayı ve kıymayı ilave edip çok az daha kavurun. Lahanaları,
tuzu ve biberleri ilave edin, kısık ateşte pişirin. Kendi suyunu bırakıyor ama
ara ara kontrol edin, su ilave edin. Acı seviyorsanız üzerine boool pul biber serpin.
Afiyet olsun.