ZAFER BAYRAMI'NIZ KUTLU OLSUN
Yunan ordusunun başkomutanı General Trikupis teslim olmasını kitabında şöyle anlatıyor:
“Uşak dışında esir olup o zamanki Türk ordusunun kumandanı İsmet Paşa’nın dairesine götürüldüm. O da beni Mustafa Kemâl’e götürdü.
Mustafa Kemâl’in odasına girdiğim zaman o ayağa kalkarak dostane bir şekilde beni karşıladı ve Fransızca hitap ederek şunları söyledi:
- Unutmayın ki koca Napolyon da esir olmuştu. Siz vazifenizi tam olarak ve sonuna kadar yaptınız. Biz de sizi takdir ediyoruz, size hürmet ediyoruz. Burada esir değil misafirsiniz…
Zafer Bayramımız Kutlu Olsun...
YOĞURTLU KUSKUS SALATASI
Benim misafirlerim kalabalıktı,1 paket kuskus ile dev bir kase salata çıkıyor. Siz miktarları kendinize göre azaltabilirsiniz. Az malzeme ile güzel bir salata oluyor, damak tadınıza göre malzeme ekleyebilirsiniz.
Malzemeler :
*1 paket kuskus
*1adet tavuk göğsü
*1 kutu mısır
*Yoğurt
*Mayonez
*Tuz
Tavuğu haşlayıp didikleyin, kuskusu haşlayıp süzün. Mısırların suyunu süzün.
Kuskus, tavuk ve mısırı tuz ilave edip karıştın. Ayrı bir kapta yoğurda biraz mayonez ilave edip çırpın, salata ile karıştın. İsterseniz kıvamına göre yoğurt ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
ANADOLU KAVAĞI&YUŞA TEPESİ
Taşlıhan'dan sonra gezimizin devamı olan Anadolu Kavağı ve YuşaTepesi fotoğrafları sırada. Herkese iyi haftalar diliyorum.
Anadolu Kavağı
Yuşa Tepesi Manzarası
Akşam Yemeğimiz Paşalimanı'nda Patlıcan Yatağında Köfte
TAŞLIHAN'DA KAHVALTI
Pazar günü arkadaşlarımız Aycan ve Turgut'la bol gezmeli, çok güzel bir gün oldu bizim için. Önce Taşlıhan'a kahvaltıya gittik, Taşlıhan Anadolu Feneri Köyü'nde boğazın Karadeniz ile buluştuğu noktada çok güzel bir manzaraya sahip, sessiz sakin çok nezih bir mekan. Ayrıca hemen yanında Öyle Bir Geçer Zamanki dizisinin çekildiği ev var.
Ardından Anadolu Kavağı'na indik, sonra Yuşa Tepesi'ne çıktık, Hz.Yuşa'nın kabrini ziyaret ettik.
Son olarak Paşalimanın'da yemek molası verip sonrasında kendimizi eve attık.
Yorulmuşuz ama o kadar güzel geçti ki zaman, yorgunluğumuza değdi.
Öncelikle kahvaltı fotoğraflarını yayınlıyorum, devamı gelecek. Herkese mutlu haftalar dilerim.
Açık büfenin bir kısmı
Manzaramız
Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin çekildiği ev
Taşlıhan Restaurant
http://www.taslihan.com/
Tel : 0216 536 00 15
ERZURUM AYRAN ÇORBASI
Erzurum’luların sıkça yaptığı besin değeri yüksek, yapımı emek isteyen zengin bir yöresel çorbadır.
*1 kase aşurelik buğday
*200gr orta yağı kıyma*1 orta boy soğan
*Yaklaşık 1kg yoğurt
*2 çorba kaşığı un
*Tuz,karabiber
*Tereyağ
*Aşotu
Aşurelik buğdayları düdüklüde haşlayın. Kıymayı tuz ve
karabiberle iyice yoğurup minik yuvarlak köfteler yapın. Haşlanan buğdayları
tencereye alın, sıcak su ilave edip pişirmeye devam edin, kaynayan buğdayların
içine köfteleri atın, köfteler pişince altını kapatıp ılımaya bırakın.
Ayrı bir kaba yoğurdu koyun, yoğurdun üzerine buğdayın
ılıyan suyundan yavaş yavaş ilave edip çırpın. Yoğurda unu da ilave edip iyice
çırpın. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı buğdaylara yavaş yavaş ilave edin ve
devamlı karıştırın, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Ayrı bir tavaya bol tereyağ ve minik minik doğradığınız
soğanları ilave edin, soğanlar çok kavrulmasın, renginin sarıya dönmesi
yeterli. Soğan ve tereyağını kaynamaya devam eden çorbaya ilave edin, tuzu
ekleyin, 10dakika sonra aşotunu ekleyip aşotu ile 5 dakika daha pişirip altını
kapatın.
İSLİM KEBABI
Patlıcanın her halini çok severim, ama bu şekli ayrı bir güzel, hem sunum hem de lezzet olarak.
İslim Kebabı'nı Ramazan'da bizi ağırladığında Aycan yapmıştı, çok da güzel olmuştu.
Malzemeler :
*500gr.kuşbaşı et
*5 patlıcan*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*Sıvıyağ
*Tuz,karabiber
*Domates (üzeri için)
Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tencereye sıvıyağ
koyup soğan ve sarımsağı soteleyin, eti ilave edin. Domates salçasını ekleyip
biraz kavurduktan sonra çok az sıcak su ilave edin. Tuzu ve karabiberi
ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Patlıcanları alacalı soyup kafa kısımlarını kesip,
uzunlamasına ince dilimleyin. Tavaya az sıvıyağ koyup patlıcan dilimlerini
çevirerek kızartın, çok kızartmaya gerek yok, fırında da pişecek.
Kızaran patlıcanlardan üst üste artı olacak şekilde koyup
ortalarına etli harçtan suyunu süzerek koyun. Uçlarını katlayarak yukarıda
birleştirin, üzerine domates dilimi koyup ortalarına kürdan batırın, fırın
kabına dizin. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek dökün, önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
BAYRAM İÇİN SÜTLÜ TATLILAR
1-Vişneli Etimek Tatlısı
2-Damla Sakızlı Sütlaç
3-Etimek Tatlısı
4-Tavuk Göğsü
5-Muhallebili Kadayıf
6-Haşhaşlı Tatlı
HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLERİM.
AYCAN'IN İFTAR SOFRASI
Cumartesi günü Aycan'da iftardaydık. Yine döktürmüştü arkadaşım, zaten ben bu aralar o kadar tembelim ki, siteye eklediğim tariflerin çoğu Aycan'ın.
Menümüz:
*Zeytinyağlı Barbunya
*Yoğurtlu Havuç-Kabak Salatası
*Mısırlı Göbek Salata
*Aşotlu ayran Çorbası
*İslim Kebabı
*Fırın poşetinde Tavuk&Patates
*Pilav
*Kadayıf Dolması
KUZU ÇÖP ŞİŞ
Sevgili Nazan'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif
Malzemeler :
*1 kg kuzu kuşbaşı
*3 patlıcan*3 patates
*10-15 tane yeşil sivri biber
*3-4 domates
*Biberiye
*Kekik
*Karabiber
*Tuz
*Salça
*4-5 diş sarımsak
*25 cm çöp şiş
Kuzu etini kendi suyuyla kısık ateşte pişirin.
Patlıcan ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
Etler pişmeye yakın biberiye kekik, karabiber ve tuzu ekleyip 5 dk daha pişirin.
Domatesleri küp doğrayın, biberleri ikiye bölün.
Pişen eti,kızaran patatesle patlıcanı ve diğer malzemeleri sırayla 25 cm çöp şişlere dizin.
Hepsini fırın tepsisine dizin, salçayı sıcak suyla karıştırın, üzerine salçalı suyu dökün,sarımsakları üzerine gelişi güzel koyun ve fırına verin.
200 derece de 30-40dk pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)