Sonunda tarifini alabildim teyzemden, daha önce de söylemiştim teyzem yemek kursuna gidiyor ve çok güzel şeyler yapıyorlar. Bu pastada onlardan biri, dışarda yediğimiz pastalardan görüntü ve tat olarak hiçbir farkı yok.
Yapımı biraz zahmetli ama sonuç belli.
Pandispanya
Malzemeleri :
*5 yumurta
*225gr. un (2 su bardağı)
*175gr toz şeker (1 su bardağından 0,5cm eksik)
*75gr su (5 yemek kaşığı dolusu)
*20gr ovaleks (kullanmamız şart değil)
*10gr kabartma tozu
Eğer ovaleks kullanacaksanız bütün malzemeler aynı anda
çırpılır.
1-Ovaleks kullanmayacaksanız yumurta akları ve sarıları
ayrılır.
2-Aklar kar haline gelene kadar çırpılır, şekerin yarısı
ilave edilip iyice çırpılır. Bu aşamada çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde
akmıyorsa çırpma işlemini bitirebilirsiniz.
3-Yumurta sarılarına şekerin kalan yarısı ve su ilave
edilir, çırpılır.
4-Yumurtalar karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu
konulup spatula ile havalandırarak karıştırılır, pandispanyayı pişireceğiniz
çembere (22 cm lik kalıp yeterli) karışım dökülür.
4-160 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri
kızarana dek pişirilir.
5-Soğuyunca ters çevrilir yağlı kağıt alınır, uzun bir
bıçakla 3’e bölünür.
İç Malzeme :
*500gr. çilek
*3adet kivi
*2 büyük muz
Meyvelerin hepsini ince ince doğrayın.
Pasta Kreması
(Krema
çok oluyor, bu ölçünün yarısını yapmanızı tavsiye ederim):
*1lt süt
*2 yumurta
*300gr toz şeker (1,5 su bardağı)
*200gr un(2 su bardağı)
*200gr Alba yağı veya margarin
*1 paket vanilya
1-Tencereye süt konulur, şekerin yarısı konulup kaynamaya
bırakılır. Diğer tencereye yumurtalar, kalan şeker ilave edilip çırparak
kabartılır.
2-Kaynayan sütün yarısı ağır ağır çırparak yumurtalara
ilave edilir, un ağır ağır dökülerek çırpılır.
3-Kalan sütte ilave edilip muhallebi kıvamı elde edilir.
4-Krema ılıyınca margarin ve vanilya ilave edilip
çırpılır.
5-Kullanmadan önce krem şantiden bir miktar konulup çırpılara
krema yumuşatılır ve pastanın ara katlarına sürülür.
Süslemesi için :
*4 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt
Pastanın ara katlarına pasta kreması sürüp meyveleri
yerleştirin, pastanın dışını krem şanti ile düzgünce sıvayın, isterseniz
yanlarını file badem ile süsleyin.
Üstünü meyve ile süsleyip, meyvelerin üzerine tart jölesi
sürün.
1 gece buzdolabında bekletin
Afiyet olsun.