RUM PASTASI





Her zaman yanımda olan, gerçekten anne yarısı olan bitanecik teyzem yapmıştı bu güzel pastayı, bizim hatunları topladığında.
Kendisi yemek kursuna gidiyor, bende ona gittiğimde bol bol yeni tarif alıyorum, yaptıklarını da afiyetle yiyorum.

Keki için :
© 4 yumurta
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 su bardağı Hindistan cevizi
© 1 su bardağı sıvıyağ
© 1 su bardağı ceviz
© 1 paket kabartma tozu
© Aldığı kadar un

Şerbeti için :
© 1,5 su bardağı su
© 1,5 su bardağı toz şeker

Kreması için :
© 1lt. süt
© 1 su bardağı mısır nişastası
© 1 poşet toz şanti

Öncelikle şerbeti kaynatın, soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Hindistan cevizi, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyin. Son olarak cevizi ekleyip, yağlanmış kalıba dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek fırından çıkınca şerbeti her tarafına dökün.
Kreması için; sütü ve nişastayı pişirin, kaynayınca ocaktan alın. Bu karışım ılıyınca içerisine şantiyi koyup, mikserle 3 dakika çırpın. Soğumaya bırakın.
Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayın. Üstünü istediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

Canan Demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerine sağlık.