Her zaman yanımda olan, gerçekten anne yarısı olan bitanecik teyzem yapmıştı bu güzel pastayı, bizim hatunları topladığında.
Kendisi yemek kursuna gidiyor, bende ona gittiğimde bol bol yeni tarif alıyorum, yaptıklarını da afiyetle yiyorum.
Keki
için :
©
4 yumurta
©
1 su bardağı toz şeker
©
1 su bardağı Hindistan cevizi
©
1 su bardağı sıvıyağ
©
1 su bardağı ceviz
©
1 paket kabartma tozu
©
Aldığı kadar un
Şerbeti
için :
©
1,5 su bardağı su
©
1,5 su bardağı toz şeker
Kreması
için :
©
1lt. süt
©
1 su bardağı mısır nişastası
©
1 poşet toz şanti
Öncelikle şerbeti kaynatın, soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Hindistan
cevizi, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu azar
azar ekleyin. Son olarak cevizi ekleyip, yağlanmış kalıba dökün. Önceden 180
derece ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek fırından çıkınca şerbeti her tarafına
dökün.
Kreması için; sütü ve nişastayı pişirin,
kaynayınca ocaktan alın. Bu karışım ılıyınca içerisine şantiyi koyup, mikserle
3 dakika çırpın. Soğumaya bırakın.
Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde
yayın. Üstünü istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.
Harika gözüküyor,ellerine sağlık.
Yorum Gönder