Malzemeler:
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı haşhaş
*1,5 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Üzeri için
*2 paket kaymak tadında krem şanti
*2 su bardağı süt
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü
ilave edin, çırpmaya devam edin. En son kuru malzemelerin hepsini ilave edip
karıştırın. Yağlanmış büyük borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında
batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Şerbet için su ve şekeri
tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar bekleyin, kaynayınca birkaç dakika
sonra ocaktan alın.
Kek pişince ılımasını bekleyin, şerbeti kekin her
tarafına dökün. Kekde, şerbette ılık olacak.
2 paket şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın,
katılaşması için buzdolabında bekletin.
Kek soğuyunca şantiyi üzerine yayın. Meyveli sosu da
üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp üzerine yayın.
Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
2 yorum:
çok güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Harika gözüküyor ,ellerinize sağlık
Yorum Gönder