Annemin Bandırmalı bir arkadaşı var Nihal Abla, zaten birkaç günlüğüne geliyor İstanbul'a ama çiğ börek yapmadan göndermiyoruz kendisini.
Hamuru için
:
2,5 su bardağı un1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kadar su
Tuz
İç harcı için:
200 gram kıyma1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Ay çiçek yağı
Yoğurma
kabının içine yumurta, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu koyun, karıştırın. Unu ve suyu
azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru
40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin.
Diğer
tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca çok az su
ekleyin.
Dinlenen
hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, açılan
her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice
yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice
bastırın, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını
süzdürün,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
6 yorum:
ellerinize sağlık ben çok severim çiğ böreği.. kızartırken az yağlı tavada mı kızartıyorsunuz..
Çok fazla yağ koymuyoruz, böreklerin üstünü geçsin yeter, teşekkürlet
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık... boregınız nefıs olmuş ...ben bır sefer denedım cok sert olmuştu yaptığım..bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...
Ohh Olsada yesem şimdi sıcak sıcak,sulu sulu yanında çay
İlk fırsatta yapmak lazım
Ellerinize sağlık canım
Nasıl güzel görünüyor.. Hemen tarifinizi aldım.. Ellerinize sağlık..:))
oğlum cok sever bunu elıne sağlık
Yorum Gönder