Annemin bahçeden toplayıp getirdikleri semizotlarının bir kısmını salata olarak tükettik, bir kısmını da yemek yaptık. Her ne kadar evin beyi ve bücürü bu durumdan hoşnut olmasa da ben yoğurt eşliğinde afiyetle yedim. Genelde bulgur ve pirinç de konuyor yemeğe ama ben bu sefer koymadım, arzunuza kalmış.
Malzemeler :
*1 bağ semizotu
*1 büyük boy soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 olgun domates
*1 kahve fincanı z.yağ
*Tuz
Semizotlarını iyice yıkayıp, doğrayın. Tencereye küp küp doğranmış soğanları ve yağı koyup biraz kavurun. Üzerine domates salçasını, küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Semizotlarını ekleyin, tuzunu atıp, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
Not:Ben su ilave etmeden pişirdim.
Afiyet olsun.
2 yorum:
En sevdiğim sebzedir semizotu...yemeğei ve salatası harika bir tat.Ellerine sağlık
yoğurtlu da çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder