Malzemeler :
* 3adet patlıcan
* 1 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* Pulbiber, karabiber,tuz
* Zeytinyağı
* 100gr. kadar rendelenmiş kaşar peynir
Patlıcanların sapını kesmeden tuzlu suda ikiye bölerek haşlayın, haşladığınız patlıcanların içini 1 kaşık yardımı ile çıkarın. Çıkardığınız patlıcan içlerine 1yumurta, doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyin, karıştırın.
Fırın kabına aldığınız patlıcanların içine yaptığınız karışımı koyun ve üzerine kaşar rendeleyerek fırına verin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
düpyaz ismini hiç duymamıştım,ama patlıcanı her haliyle severim,ellerine sağlık...
Bende çok seviyorum patlıcanı, özellikle karnıyarığı hergün yiyebilirim. Yorumunuz için teşekkürler.
Yorum Gönder