Malzemeler:
* 2adet kabak
* 1adet soğan
* 1,5 kaşık un
* 1adet kırmızı biber
* Tuz,karabiber
* Etsuyu bulyon
* Dereotu veya maydanoz
* 1 kaşık tereyağ yada sıvıyağ
Tencereye yağı koyuyoruz,yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Soğanlar öldükten sonra 2 adet kabağı minik küp küp doğrayıp ekliyoruz.
Kabaklar yumuşayana kadar kavuruyoruz, 1,5 kaşık unu ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
Üstüne 3,5 bardak sıcak su ekliyoruz. Kabakların pişmesine yakın karabiber, tuz ve et bulyonu ekliyoruz.El blendırı ile kabakları eziyoruz.
Başka bir tavada çok az yağda 1 kırmızı biberi küçük kareler şeklinde kesip yağda soteliyoruz.
Çorba kaynamaya başlayınca sotelediğimiz kırmızı biberi de ekliyoruz.
Birkaç dakika daha kaynatıp, ocaktan alabiliriz. Üzerine dereotu veya maydanoz koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
2 yorum:
Tarifi çok basit ve çok güzel bir çorba,denedim.Tadı mükemmel, dereotuyla çok güzel ve besleyici.
elinize sağlık
Afiyet olsun,beğenmenize sevindim. Yorumunuz için Teşekkürler
Yorum Gönder