Malzemeler :
* 2 adet çipura
* 1 soğan
* 2 patates
* 1 domates
* Maydanoz
* Tuz, karabiber
Tepsiyi çok az yağlıyoruz, domatesleri, soğanları ve patatesleri halka halka doğruyoruz.
Önce soğanları, üzerine patatesleri diziyoruz (tuz serpmeyi unutmayın)
Temizlenmiş, yıkanmış balıkların her iki tarafını bıçakla yatay olarak çizip, içine ve üzerine zeytinyağı sürüp, tuz ve karabiber serperek elimizle ovuyoruz.
Soğan ve patateslerin üzerine balıkları koyup, etrafına domatesleri diziyoruz. En son üzerine maydanozları doğramadan yaprak yaprak koyuyoruz.
230derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Bu hafta sonu balık yaptım ve bu tarifle ,gerçekten çok kolay ve güzel oldu
teşekkürler
Yorum Gönder