Çok güzel bir Oktay Usta tarifi
Malzemeler:
© 4 yada 5adet patates
© 1 tutam maydanoz
© 2 adet domates
© 1 çorba kaşığı biber salçası
© 1 çorba kaşığı domates salçası
© 2 diş sarımsak
© 2 çorba kaşığı tereyağ
© 1 paket mantar
© Kaşar peyniri veya dil peyniri
© Tuz
Önce patatesi haşlıyoruz.Haşlanan patatesleri ezip içine 1 kaşık tereyağını ve tuz ekliyoruz. Maydanozları ince ince doğrayıp patateslere ekleyip karıştırıyoruz.
Diğer yanda doğradığımız mantarları soteliyoruz. Başka bir tavada rendelediğimiz domatesleri, biber ve domates salçasını, sarımsağı,1 kaşık tereyağını ve tuzu ekliyoruz,sos pişene kadar bekliyoruz.
En son düz bir borcamı yağlayıp ezdiğimiz patatesleri borcama yayıp elimizle bastıryoruz, hamur gibi iyice bastırın. Daha sonra üstüne yaptığımız sosu döküyoruz, dil peyniri yada kaşarı ekliyoruz.
Sotelenen mantarları sosun üzerine döküyoruz,.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendeleyip üstüne serpin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
ellerinize sağlık .gerçekten hoş görünüyor.sevgiler
Ellerinize sağlık,denedim mükemmel bir tarif
Yorum Gönder