Malzemeler :
© 125gr. tereyağı,
© 2 yumurta
© 80gr. bitter çikolata
© Yarım su bardağı pudraşekeri
© Yarım su bardağı tozşeker
© 2 su bardağı un (yaklaşık)
© 2 yemek kaşığı kakao
© 1 tutam tuz
© 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
© 1 paket vanilya
Kısık ateşte tereyağı ve çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan alın, toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaseye alın. Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın. Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerine sağlık çok güzel bir tarif
Yorum Gönder