Sahur için pratik ve doyurucu bir tarif. Kıymalı iç harcını önceden hazırlayıp, buzdolabında saklayabilirsiniz. Böylece sadece pişirmesi kalır sahura.
© 3yufka
İç harcı için :
© 100gr kıyma
© 1 soğan
© 1 çay kaşığı tuz
© 1 çay kaşığı pulbiber
© 1 çay kaşığı karabiber
© 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
© Yarım su bardağı sıvıyağ
© Yarım su bardağı süt
© 2 çorba kaşığı yoğurt
© 1 yumurta
Soğanları küp küp doğrayıp, az yağda kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar kavrulunca tuzu, pulbiberi, karabiberi ve maydanozu ilave edip ocaktan alın.
Ayrı bir kapta sıvıyağ,süt,yoğurt ve yumurtayı çırpın.
Böreği yapacağınız tavayı yağlayın. 1 bütün yufkayı tavaya serin, kenarları dışarıda kalacak. Diğer 2 yufkayı 2 ye bölün. Yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan dökün, 2.yufkanın yarısını tavaya serin. Karışımdan ve kıymanın 1/3’ünü koyun. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En son yufkayı koyduktan sonra ilk yufkanın kenarlarını kapatın. Altı, üstü kızarana kadar pişirin. Böreği büyük bir servis tabağı yardımı ile çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
kıymalı pek yiyemem ama peynirlisini çok severim canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
cnm arkadaşım ellerine sağlık, harika görünüyor, sahura yapamam ama bu aksam iftara yapacağım :=)
Bayılırım tava böreğine ,hem yapımı kolaydır hemde yanında bir bardak çayla harika gider.Ellerine sağlık
Kıymalı böreğe bayılırım,ellerine sağlık,şimdiden acıktım.
Sevgiler.
Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Sevgiler :)))
Yorum Gönder