İçi için:
*1 su bardağı süt*1 paket krem şanti
*1 su bardağı ceviz içi
*2 orta boy elma
*Yarım paketten biraz daha fazla pötibör bisküvi
*1 çorba kaşığı tarçın
*2 çorba kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
*2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için için:
*1 paket çikolatalı sos (beyaz çikolatalı da olabilir)*3,5çay bardağı süt
*Tarçın
*Hindistan cevizi
Öncelikle
1 paket krem şantiye süt ekleyip mikserle çırpın, çok tatlı olmasını isterseniz
krem şantiyi çırparken 2 çorba kaşığı şeker de ilave edebilirsiniz. Çırpılıp
kabartılan krem şanti dolapta beklerken iki elmayı soyup rendenin kalın
tarafıyla rendeleyin. Pötibör bisküviyi ister elinizde ister robotta ufalayıp
rendelenmiş elmanızın üzerine ekleyin. Sonra da cevizi ve tarçını ekleyip
harmanlayın ve dolaptaki krem şantiyi de çıkarıp elmalı bisküvili karşıma katıp
karıştırın. Bu karışımı ister içine streç filmle kaplı bir kalıba veya elinizle
yuvarlayarak top şeklinde yapın. Üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat veya
dondurucuda yarım saat bekletin.
Çikolata
sosu 3,5 çay bardağı süt ile pişirin, kaynayıp koyulaşınca ocaktan alın. Ara
ara karıştırarak soğutun. Elmalı topların üzerine dökün.
Üzerini
tarçın ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Himmmm,,,, ellerinize saglik... Elmaya da, Hindistan cevizine de bayilirim... Sevgilerimle, yiyenlere afiyetler olsun...
Nefis bir tatlı olmuş.Oldum olası elmalı tarifleri çok severim .Elinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim .Adınıda çok sevdim sevgiler.
AYRICA SİZİ VE HERKESİ ÇEKİLİŞİMEDE BEKLERİM:
http://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html
ellerine sağlık canım :)
hem pratik hem de çok lezzetli :)
sevgiler..
Eline sağlık canım yaz için ideal bir tatlı :)
Yorum Gönder