Malzemeler:
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yaş maya
*1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
*Aldığı kadar un
Üzeri için:
*Susam, çörekotu vb…İçine:
Zeytin ezmesi (isteğe göre peynirde olabilir)
Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt,
yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde
edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat
dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına iç harcı koyulur. Diğer ucuna bıçakla yarım cm genişliğinde uzun çentikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına iç harcı koyulur. Diğer ucuna bıçakla yarım cm genişliğinde uzun çentikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
harika canım istedi :)elinize sağlık
çok severim bu poğaçayı çok da şık bir sunumu var,eline sağlık...
bu şekli yapmayı çok seviyorum ben hem albenili hem lezzetli ellerine sağlık canım..
mmmhhh çok güzel görünüyorlar olsa da yesek, elinize sağlık :)
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. :) Buz gibi bir limonata ile çok güzel gider diye düşünüyorum.
Yorum Gönder