Patlıcanın her halini çok severim, ama bu şekli ayrı bir güzel, hem sunum hem de lezzet olarak.
İslim Kebabı'nı Ramazan'da bizi ağırladığında Aycan yapmıştı, çok da güzel olmuştu.
Malzemeler :
*500gr.kuşbaşı et
*5 patlıcan*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*Sıvıyağ
*Tuz,karabiber
*Domates (üzeri için)
Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tencereye sıvıyağ
koyup soğan ve sarımsağı soteleyin, eti ilave edin. Domates salçasını ekleyip
biraz kavurduktan sonra çok az sıcak su ilave edin. Tuzu ve karabiberi
ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Patlıcanları alacalı soyup kafa kısımlarını kesip,
uzunlamasına ince dilimleyin. Tavaya az sıvıyağ koyup patlıcan dilimlerini
çevirerek kızartın, çok kızartmaya gerek yok, fırında da pişecek.
Kızaran patlıcanlardan üst üste artı olacak şekilde koyup
ortalarına etli harçtan suyunu süzerek koyun. Uçlarını katlayarak yukarıda
birleştirin, üzerine domates dilimi koyup ortalarına kürdan batırın, fırın
kabına dizin. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek dökün, önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Afiyet olsun ,İnsanın sevdiği dostlarına böle güzel tatlar yapması büyük bir zevk
Yorum Gönder