Malzemeler (18 adet çıkıyor):
*1 paket
margarin
*1 adet
yumurta
*1,5
yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek
kaşığı sirke
*1 yemek
kaşığı sıvıyağ
*1 paket
kabartma tozu
*500 gr
un
*Ceviz
Şerbeti için:
*3 su
bardağı su
*3 su
bardağı toz şeker
*Birkaç
damla limon
Öncelikle
şerbeti yapalım, şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca birkaç damla limon suyu
sıkıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Margarini
eritip soğutun. Hamur yoğurabileceğiniz bir kaba soğuyan margarini, yoğurt,
sıvıyağ,yumurta sarısını ve sirkeyi koyun.
Kabartma
tozunu ekleyin, unu azar azar ilave edin.
Kulak
memesi bir hamur olması gerekiyor.
Hamurdan
büyük bir parça alın merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. (Hamur
tezgaya yapışıyorsatemiz bir şeffaf poşetin arasına hamuru koyun, poşetin
arasında açın).
Su
bardağı ile parçalar kesin, kestiğiniz parçaların üzerlerine su bardağı ile
tekrar parça kesin, ortalarını daha küçük bir yuvarlak ile keserek çıkartın.
Yumurta akı sürerek iki parçayı yapıştırın. Ortalarına ceviz koyun, üzerlerine
yumurta akı sürün.
Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında renkleri kahverengiye dönene kadar pişirin.
Fırından
çıkınca üzerlerine şerbeti dökün.
Not:Hamuru
çok kalın açmayın, zaten tatlılar kabarıyor.
Afiyet olsun.
4 yorum:
bayram tatlısında pişti olmuşuz, eline sağlık.
ellerine sağlık harika görünüyor cnm, en sevdiğim tatlı ...
Bizzat yedim test ettim,Bayram boyunca yediğim en güzel tatlıydı.ellerine sağlık canım
bülbülü elanın tarifine koymuşlar illede meri illede meri demiş :)
bana gel bülbül yuvası bana gel .. ellerine sağlık..
Yorum Gönder