Malzemeler :
*500gr.kuşbaşı et
*1 büyük soğan*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı soya sosu
*Tuz, karabiber
*100gr. margarin
*Yarım su bardağı süt
*200 gr. Rende kaşar
*1 tutam tuz
Öncelikle kuşbaşı etleri
bir tencereye koyun. En küçük ocakta, en kısık ateşte hiç su eklemeden 1 saat
pişirin.
Etler pişince üzerinde küp
küp doğranmış soğanı, salçaları, soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyip yarım
saat daha pişirin. Pişerken suyunu kontrol edin.
Püre
için; patatesleri yıkayıp, haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup iyice ezin veya
rondodan geçirip, bir tencereye koyun. Sütü, margarini, tuzu ve kaşar peynirini
ekleyerek, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Et sote ile beraber servis yapın.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Bu hafta sonu bende bunu yapmayı planlıyorum,teşekkürler tarif için
elinize sağlık
iyi ramazanlar herkese
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ,SEVDİĞİM BİR YEMEK ÖZELLİKLE BEĞENDİYE ALTERNATİF OLUYOR...
ellerine sağlık canım..
tarifin nefis çok da tercihe diyoruz:)
sevgiler..
merhaba. soya sosu ne oluyor nerden bulabiliriz. soya sosu koymazsak tadı nasıl olur? ayrıca hiç su koymadan mı pişireceğiz etleri o zaman yanmazlar mı? acemiyim şimdiden söyliyeyim:) yardımlarınızı bekliyorum...
Merhaba, soya sosu çoğu markette satılan bir ürün fakat koymasanız da olur, çok kısık ateşte su eklemeden pişirirseniz et suyunu salıyor su eklemeye gerek kalmıyor. Kolay glsin :)
Yorum Gönder