Malzemeler:
*1kg yufka
*500gr kıyma
*2 büyük soğan
*Maydanoz
*Tuz,karabiber
*Pul biber (istege göre)
İç harcı için :
*1 çay
bardağı sıvı yağ*1 çay bardağı süt
*1 yumurta beyazı
*1,5 çorba kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
Soğanları
minik minik doğrayalım.
Tavaya
sıvıyağ koyup kavuralım, soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ekleyelim.
Kıyma pişince
tuz, karabiberi, pul biberi ve ince kıyılmış maydanozlarda ekleyelim, 10dakika
daha kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Derin bir
kasede iç harcın malzemelerini iyice çırpalım.
Yufkayı
tezgaha serip dörde bölelim, saracağımız yufkaya sütlü karışımdan sürüp üçgenin
geniş kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde saralım. Sonra ruloyu kendi
etrafında döndürerek gül şeklini verelim.
Diğer
yufkalara da aynı işlemi uygulayıp, yağlanmış tepsiye dizin.
Yumurtanın
sarısını çırpın, böreklerin üzerine sürün, çörek otu serpin.
200 derece
fırında yaklaşık 30 dakika börekler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Çok severim çoook ellerine sağlık
sahurda yapmak lazım
bayılırım kıymalı böreğe ellerine sağlık...
ellerine sağlık canım..
çok severim bu böreği:)
yemesi de kolay yapması da :))
Yorum Gönder