FINDIKLI KEŞKÜL



Sıcak havalarda ve iftar sonrası sütlü tatlılar çok güzel oluyor.
Ben zaten şerbetli tatlıları pek sevmem, sütlü tatlılar hep favorimdir.
Keşkül aslında bademle yapılır ama ben bu sefer fındıklı denedim, bizce güzel oldu. Sizde denemek isterseniz buyrun tarife ;

Malzemeler :

*1 lt. süt
*1 su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
*1 tatlı kaşığı mısır nişastası (silme)
*3 yemek kaşığı fındık veya badem(tepeleme, un gibi ince çekilmiş)
 
Toz şeker, pirinç unu, mısır nişastası ve fındığı tencereye koyup karıştırın.
Üzerine 1lt sütü ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
Buzdolabında 3-4 saat soğumasını bekleyin.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: