SARAY SARMASI



İftar sonrası için çok hafif ve leziz bir tatlı, muz yerine istediğiniz mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz.
Ben Saray Sarması yazdım ama Paşa Lokumu diye de geçiyor.

Malzemeler : 

*1 Litre süt
*6 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt (Şantiyi çırpmak için)
*2 adet muz
*1 su bardağı hindistan ceviz 

1 litre süt, şeker,un ve nişasta devamlı karıştırarak pişirin.
Fırın tepsini ıslatıp, üzerine hindistan cevizini dökün.
Hindistan cevizinin üstüne muhallebiyi dökün. Dolapta 20 dk. soğutun.
1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt ile çırpın ve 15 dk dolapta bekletilip muhallebinin üzerine dökün, düzeltin.
10 dk. daha dolapta bekletin. Kare şeklinde kesip, karenin kenarına muz koyun, ikiye katlayın.
 
Afiyet olsun.

2 yorum:

Basit Yemek Tarifleri dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor...
Bloğunuzu çok beğendim sık sık ziyarete geleceğim...
Bana da beklerim...

Ezgi Özen dedi ki...

Evet bu çok hafif ve çook güzel oluyor. Ellerinize sağlık :)