İftar sonrası için çok hafif ve leziz bir tatlı, muz yerine istediğiniz mevsim meyvelerini de kullanabilirsiniz.
Ben Saray Sarması yazdım ama Paşa Lokumu diye de geçiyor.
Malzemeler :
*1 Litre süt
*6 yemek kaşığı toz şeker*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt (Şantiyi çırpmak için)
*2 adet muz
*1 su bardağı hindistan ceviz
1 litre süt, şeker,un ve nişasta devamlı karıştırarak
pişirin.
Fırın tepsini ıslatıp, üzerine hindistan cevizini dökün.
Hindistan cevizinin üstüne muhallebiyi dökün. Dolapta
20 dk. soğutun.
1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt ile çırpın ve 15
dk dolapta bekletilip muhallebinin üzerine dökün, düzeltin.
10 dk. daha dolapta bekletin. Kare şeklinde kesip,
karenin kenarına muz koyun, ikiye katlayın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor...
Bloğunuzu çok beğendim sık sık ziyarete geleceğim...
Bana da beklerim...
Evet bu çok hafif ve çook güzel oluyor. Ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder