Osmanlı mutfağından bir pilav tarifimiz var sırada.
Malzemeler :
© 2 su bardağı pirinç
© 3 su bardağı su
© 4 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı tereyağ
© Tuz
© 3 soğan
© 5 adet kuru incir
© 1 avuç ceviz
© ½ yemek kaşığı zeytinyağı
© Fındık kadar tereyağ
Pilavı pişirmek için 4 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyun. Tereyağ eriyince yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri koyup kavurun. Tuzunu ve suyunu(ben oda sıcaklığında su koyuyorum) ekleyin, kapağını kapatın. Suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav pişince kapağını açmadan dinlendirin.
Öncelikle soğanları jülyen, incirleri küp küp doğrayın. ½ yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını tavaya koyun, soğanları ilave edip, kavurun. Kavrulan soğanların üzerine incirleri ve kırık cevizleri ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte kavurup, ocaktan alın.
İsterseniz benim yaptığım gibi kasenin dibine önce incirli karışımdan üstüne pilav koyup ters çevirebilirsiniz veya harcı pilavla karıştırıp öyle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
değişik bir tarif canım.görüntü harika .ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder