Veee karşınızda Erzurum'un meşhuurr kadayıf dolması. Bayram için tatlı alternatifi olabilir. Sarılışı ile ilgili internette videolar var onları inceleyebilirsiniz.
Malzemeler :
© Yarım kg. yumuşak kadayıf
© 250gr ceviziçi
© 6-7 yumurta
Şerbeti için:
© 4su bardağı tozşeker
© 4,5 su bardağı su
© 2 damla limon
© Kızartmak için sıvıyağ
Önce şerbeti yapın. Şekeri ve suyu koyup kaynatın, kaynayınca 2 damla limon suyunu sıkın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Ceviz içini iri parçalar olacak şekilde robottan geçirin.
Yumuşak kadayıf ip şiltesi gibi ele geldiği için avucunuzda dolma gibi ceviz koyarak sıkıca sarın.
Sardığınız dolmaları önce çırptığınız yumurtaya bulayın, kızgın yağda kızartın.
Kızarttığımız dolmaları soğuyan şerbete atın. Şerbet sıcaksa dolma soğuk,dolma sıcaksa şerbet soğuk olacak.
Yumurta bittikçe eklersiniz, kızarma bitene kadar yumurta olması lazım.
Dolmalar şerbeti çekince servise hazır.
Bu tatlıda önemli olan şerbeti ve sarılması, çok yumuşak sararsanız kızartırken dağılır, çok sıkı sararsanız da kızartırken çok sert olur. İsterseniz kaymak veya dondurmayla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
4 yorum:
offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Ellerinize saglik nefis görünüyor .Afiyetler olsun.
Bizim için ramazanda vazgeçilmezdir.Yapımıda yemesi de harika,Ellerine sağlık canım
Teşekkür ederim. Yorum bırakan elleriniz dert görmesin :)))
Yorum Gönder