HAMSİ MÜCVERİ


Çok lezzetli ve değişik bir tarif, hamsileri ayıklamak dışında pek bir zahmeti de yok :)

Malzemeler :
* 1 kg hamsi
* 1 yumurta
* 4 yemek kaşığı un
* Çeşni, karabiber
* Kızartmak için ayçiçek yağı

Hamsiler ayıklanıp yıkanır. İçerisine malzemelerin tümü eklenip karıştırılır.
Çeşni kullanacaksanız, tuz eklemeyin. Karışımın bulamaç kıvamında olması gerekiyor, sulu olursa 1 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.
Düz bir tavaya ayçiçek yağı koyup, kızmasını bekleyin.
Kızgın yağa 2 yemek kaşığı karışımdan koyup,üzerine kaşıkla bastırarak düzleştirin. Altı iyice kızarınca çevirin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika bir tat,tavsiye ederim