RULOKATLI MEYVELİ PASTA


Aslında bu pastayı ağustosda kayınvaldemin doğumgünü için hazırlamıştım. Pandispanyası, kreması derken uzuuun zamanımı aldı. İsterseniz hazır pastabanla hazırlayabilirsiniz. Yoooo ben pastaban kullanmam illa kendim yapıcam derseniz, buyrun size tarif :)

Pasta için pandispanya ve pastacı kreması haricinde kullanılacak malzemeler:
2 paket krem şanti,
2 paket rulokat,
istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz (muz ve kivi kullandım)
1 paket Tart jöle
ve kurdela

Pandispanya Tarifi

Malzemeler
(fincan ölçüleri türk kahvesi fincanına göredir)
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Önce yumurta beyazlarını şanti kıvamına gelene kadar çırpın, sonra şekerin yarısını ekleyip, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın, kalan şekeri ilave edip mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarına yağı ve sıcak suyu ekleyin. Yumurta beyazlarını ilave edip, üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edin. Mikser kullanmadan, tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Kelepçeli kalıbınızı yağlayıp, karışımı dökün.
Önceden 150 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Not: Kek iyice kabarana kadar fırını hiç açmayın.

Pastanın kreması için buradaki kremayı kullanabilirsiniz. 2 paket krem şantiyi paketinde yazdığı gibi hazırlayıp, buzdolabına kaldırın. Pandispanya pişip soğuduktan sonra, 3 parçaya bölün. Aralarına pastacı kreması ve meyveleri koyun. Etrafını ve üstünü şanti ile düzgünce kaplayın. Tart jöleyi üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp soğumaya bırakın. Pastanın üzerine meyveleri yerleştirin(ben minik kalp kalıp ile keserek koydum meyveleri).
İsterseniz pastanın üzerini tamamen meyve ile kaplayabilirsiniz, isterseniz bir kısmına meyve yerleştirip, kalan kısmını krema ile süsleyebilirsiniz. En son pastanın etrafına rulokatları yerleştirip, kurdela ile bağlayın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir pasta olmuş,ellerine sağlık canım..
Mutlu akşamlar diliyorum..

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Çok teşekkürler :)
Bende mutlu akşamlar dilerim