YEŞİL KARNIBAHAR SALATASI


 
Pişmemiş hali
 
Lahanagillerden bir bitkidir. Piramit Karnıbahar aslında brokoli ve yabani karnıbahar'ın melezi.... Fosforlu çağla yeşili renginde. Kendini tekrarlayan (fraktal) fibonacci spirali şeklinde yapılardan oluşan bir kuleyi andırıyor. Tadı normal karnabahar tadına çok benziyor.  Ona "minare" diyenler de var, "İtalyan Brokolisi" diyenler de var...
İlk kez 16. yüzyılda İtalya'da bulunan Piramit Karnıbahar'ın yine İtalya'dan dünyaya yayıldığı düşünülüyor... Türkiye'de Antalya, İzmir ve Kırklareli'nde de yetiştiriliyor
C vitamini olarak diğer karnabaharlardan daha zengindir.  Pişirilirken dikkat edilmesi gereken  3-4 dakika kaynayan suda bekletmek, fazla pişirilirse özelliği değişir, hoş olmaz.
C vitamininin çabuk uçup gittiğini düşünürsek C vitamini bakımından zengin sebze ve meyveleri taze ve çiğ olarak, kesip uzun süre bekletmeden yemek daha iyidir.
Karnabaharı kaynayan suya atın. 3-4 dakika haşlayın, süzün. Soğuyunca üzerine zeytinyağı ve limon döküp yiyebilirsiniz.
 
 
Afiyet olsun.
 
 

Hiç yorum yok: