GÜN MASASI VE AYVA TATLISI

Yine bir gün masası ile karşınızdayımmm, Aycan cığımın sofrası kendisi
Bir de benim hiç rengini tutturamadığım ayva tatlısını yapmış, gayet güzel olmuş.

Ellerine sağlık, tarifi altta bulabilirsiniz.





Malzemeler :
* İstediğiniz kadar ayva
* Toz şeker
* Su

Ayvaları soyup, ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini ve kabuklarını atmayın.
Her ayvanın göbeğine dolu dolu 1'er çorba kaşığı toz şeker koyun.
Tümünün üzerine 2-3 kaşık daha şeker serpin.
1 su bardağı suyu tencerenin dibine dökün, çekirdekleri ve kabukları da tencereye koyun.
En kısık ateşte 2 saat pişirin, renginin böyle olması için püf noktası uzun süre pişirmek.
Ara ara kontrol edin suyunu tamamen çekerse az miktarda ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Ezgi Özen dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :)