HAVUÇLU KEK


Tarifi Müge Hanım'ın sitesinden aldım, gerçekten methettiği kadar güzel bir kek oluyor.
Evdeki malzemelere göre bir miktar değişiklik yaptım, yine de çok güzel oldu.
İçi yumuşacık ve çok lezzetli, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 5-6 tane büyük boy havuç
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
5 yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayırın. Önce beyazları şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın, içerisine 1 su bardağı şeker koyularak çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta sarıları 1 su bardağı şeker ile çırpın.
Rendelenmiş havuçları ve cevizleri, yumurta sarılarına ekleyip ve karıştırın. Daha sonra yumurta beyazlarını ekleyin. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya,tarçını ekleyerek biraz daha karıştırın.
Sizde benim gibi ceviz sevmiyorsanız fındık kullanabilirsiniz, fındıkla da gayet lezzetli oluyor.
Yumurta beyazlarını ekledikten sonra mikserle karıştırmayın, tahta kaşıkla veya elde çırpıcıyla yavaş yavaş karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış fırında 150°C de yarım saat pişirin. Karışım biraz fazla olduğu için büyükçe bir kalıp kullanmanızda fayda var.

Hiç yorum yok: