KAYA ÇİKOLATA (ROCHES)


Malzemeler :
- 250gr fındık
- 400gr küvertür çikolata (sütlü veya bitter)
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Fındıkları yağlı kağıt serili tepsiye yayın. Yarım su bardağı suyun içerisine pudra şekerini koyup, eriyene kadar karıştırın. Fındıkların üzerine kaşıkla dökün, 150 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika kavurun.
Küvertür çikolatayı benmari usulü eritin. Ben hem küvertür, hem sütlü çikolata kullandım. Fındıklar oda sıcaklığına gelince çikolatadan azar azar 3-4 fındığın üzerine döküp, kaşık yardımıyla gelişigüzel şekillendirin. Buzdolabında 20 dakika bekletip, çikolataları afiyetle yiyebilirsiniz. Ben üzerlerine beyaz çikolata eritip, kaşıktan akıtarak süsledim.
Not : Benmari tencerede kaynayan suyun üzerine 2. bir kap koyularak eritme yöntemidir. Benmaride püf nokta, tenceredeki su 2 parmak yüksekliğinde olmalı ve koyduğunuz 2.kap suya değmemelidir.

6 yorum:

Sare dedi ki...

Çikolatalar muhteşemmm...
Ellerinize sağlık.
Sevdiklerinizle güzel bir haftasonu geçirmenizi dilerim, sevgiler.

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Çok teşekkürler :)
Size de güzel bir hafta sonu dilerim.
Sevgiler.

birgul dedi ki...

bende istiyorum bunlardan.. çok güzel görünüyorlar ya.. hemde bütün fındıklı...

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Yaparım sanada şekerim, oğlunla beraber yersin :)

Unknown dedi ki...

Bol fındıklı,bol çikolatalı şahane mamalar olmuşlar :)
Ellerine sağlık canım..
Mutlu haftalar diliyorum..

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Saol canım teşekkürler.
Sanada mutlu haftalar.
Sevgiler.