MUZLU PARFE


Baharın son ayı, mayıs ayına girmiş bulunuyoruz. Hava ısınmaya başladı çok şükür. Bende sıcak havalarda severek yiyeceğiniz bir tatlı ile bu ayı karşılamak istedim. Aslında çilekle yapacaktım evdeki meyve canavarı çilekleri en hızlısından tükettiği için, muzla yapmak zorunda kaldım. Sizde istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.
En kısa sürede çilekle de deneyeceğim, birde vişne çıkınca vişneyle de çok güzel olacağını düşünüyorum.
Herkese huzurlu ve mutlu günler dilerim. Sevgiler.


Malzemeler : 

* 2 paket krem şanti
* 2 su bardağı soğuk süt
* Yarım paket pötibör bisküvi (175gr lık paketin yarısı)
* 2,5 muz (başka bir meyve kullanacaksanız 1 kase meyve yeterli)
* Üzerini süslemek için kırık fındık

2 paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle koyulaşana kadar çırpıp, buzdolabına kaldırın. 
Muzları yarım halka şeklinde doğrayın, bisküvileri kırın (bisküvi parçaları çok ufak olmasın).
Muzları ve bisküvileri krem şantinin içine koyup karıştırın.
Streç filmle kapladığınız kalıbın içerisine karışımı döküp, üstünü de kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin.
Üzerini fındıkla veya istediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Not : Dilimlemeden 10 dk. önce buzdolabından çıkartırsanız iyi olur, çoksa dilimlerken parçalanıyor.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık ,güzel tarifmiş :)

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Teşekkürler, çokda basit bir tarif, yazın bol bol yapılabilir. Sevgiler

Gurme Şirine dedi ki...

bu tarif çok hoşuma gitti canım kesinlikle deneyeceğim...
ellerine sağlık...
kocaaman sevgiler...